szerda, november 13, 2019
Text Size
Civil pálya Cikkek A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége meghirdeti a Fogyasztóvédelmi Sulirajzpályázatot

A fogyasztóvédelmi civil szervezetek tevékeny szerepet vállalnak a hazai fogyasztóvédelemben, ezért itt a szervezetek által megjelentetett híreket olvashatják.

A Szövetség a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával Országos Fogyasztóvédelmi Sulirajzpályázatot hirdet Magyarország valamennyi általános- és középiskolája tanulójának, a 8-14 éves gyermekek számára.A fiatalok ugyanis a jövő fogyasztói, épp ezért elengedhetetlen, hogy már gyermekkorban megismerkedjenek a legalapvetőbb fogyasztói ismeretekkel. Minél korábban megtanulják, hogyan kell reklamálni, később annál magabiztosabban tudják a vállalkozásokkal szembeni jogaikat érvényesíteni. A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége elkötelezett a cél mellett, amelyet Magyarország V. középtávú Fogyasztóvédelmi Politikája is meghatároz: tudatos fogyasztóvá kell nevelni a gyermekeket és a fogyasztói oktatást már el kell kezdeni iskoláskorban.


Az Országos Fogyasztóvédelmi Sulirajzpályázat témakörei a következőek:

- Így reklamálj, ha hibás az áru!

- Tudd is mit eszel, nézd meg a címkét!

- Reklámozni lehet, de nem minden áron!

A pályázati felhívás az alábbi internetes linken tekinthető meg:

http://feosz.hu/upload/FEOSZ%20Sulirajzpalyazat%20Palyazati%20felhivas%202017_01_16.pdf

Az Országos Fogyasztóvédelmi Sulirajzpályázat közérthető, képekkel és gyakorlati példákkal illusztrált, az ismeretek rögzülését pedig önellenőrző kérdésekkel is segítő szakmai háttéranyaga a Fogyasztóvédelmi Segédlet, amely ismét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával került elkészítésre. Célunk ezzel az volt, hogy ösztönözzük az alapvető fogyasztóvédelmi ismeretek elsajátítását, továbbá az ingyenes, elektronikus brossúra ötleteket adjon a gyerekeknek az adott témában elkészítésre kerülő pályaművekhez.

A háttéranyag szabadon felhasználható és terjeszthető, elérhető az alábbi internetes linken:

http://feosz.hu/upload/FEOSZ%20Rajzpalyazat%20Fogyasztovedelmi%20Segedlet%20Hatteranyag%202017_01_16.pdf

Sok sikert és eredményes szereplést kívánunk az Országos Fogyasztóvédelmi Sulirajzpályázaton!

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a fogyasztók érdekében