kedd, november 12, 2019
Text Size

A Fogyasztók Lapja készítőinek célja, hogy minél tudatosabb fogyasztók lépjenek fel a mindennapok jogügyletei során. Hírek, információk, tesztek, tippek és ötletek minden mennyiségben, melyek a fogyasztókat segítik és egyben védik.

„GARANTÁLTAN 4-szer jobban fogsz hallani és megszabadulsz a zörejektől és sípoló hangoktól, amelyeket a hagyományos hallókészülékek okoznak, vagy egy hónap alatt, vagy visszakapod a pénzed”. Ez a hear clear pro2 hallókészülék reklámja, mely alapján sokan a vásárlás mellett döntenek.


A weboldalon azonban nincs feltüntetve a weboldalt üzemeltető cég neve, elérhetősége, egyéb adatai. Mindössze Listóczky Róbert ajánlása, aki leírása szerint hallójárati betegségekkel foglalkozik már 15 éve és vezeti saját rendelőjét.


A termék megvásárlásával a vásárló egy kedvezményklub tagja is lesz egyúttal, ezért kedvezményesebb áron vásárolhatja meg a készüléket 33.500 Ft helyett 20.500 Ft-ért. Megrendelést leadni telefonon lehet, vagy a weboldalon keresztül kitöltött űrlap elküldésével. A weboldalon található szabályzat kizárólag a kedvezményklub kuponrendszer használatának szabályzata.


A terméket egy magyar logisztikai cég adja fel, a termékkel együtt kézhez vett számlán azonban eladóként egy Comoroi-szigeteken bejegyzett cég szerepel. Tekintettel arra, hogy távollevők között kötött szerződés jön létre akkor is, ha telefonon rendeli meg valaki a terméket, illetve akkor is, ha interneten rendeli, a jogszabály indokolás nélküli elállási lehetőséget biztosít a fogyasztók részére.

Tehát ha nem válik be a termék, akkor vissza lehet küldeni, igen ám, de csak hosszas nyomozgatás után derül ki, hogy hova. Visszaküldési címnek egy varsói cím kerül megadásra, így a fogyasztókat tetemes visszaküldési költség terheli, ráadásul a különböző internetes fórumokon olvasható felháborodott bejegyzések szerint, a vételár visszatérítése igen kevés esetben történik meg.

Tovább kutakodva az interneten, különböző oldalak már a weboldalra feltett elégedett vásárlók fényképeit is leleplezték, mely szerint azok némelyike fénykép feltöltő oldalról származik, ahova fényképészek, fotóművészek teszik fel képeiket eladásra.


És még mit tud a reklám szerint ez a készülék?

„Hear Clear Pro:

  • növelhetjük hallóképességünk akár azonnal 50%-kal és nagy területeken is képesek leszünk meghallani hangokat
  • fülünk kétszer olyan érzékeny lesz az emberi beszédre
  • 2/3-szor jobban értjük majd, amit mondanak, így azokat is jól fogod hallani, akik távol állnak tőled
  • 47,5%-kal hangosabban fogod hallani a suttogást és a csendes beszédet
  • csökkentheted a fülzúgást és a sípoló hangot 97,8%-kal, amelyeket általában a hagyományos hallókészülékek váltanak ki
  • megszabadulhatsz a fejfájástól, a rossz közérzettől és az álmatlanságtól
  • 80%-kal csökken agyad hallásközpontjának túlterhelése
  • 3-szor több energiád lesz”


Sajnos minden vásárló, aki érintett ezzel a problémával, hinni akar ezeknek a hangzatos ígéreteknek, akkor is, ha azok lehetetlen dolgokat ígérnek. Amit viszont egy internetes vásárlás előtt minden alkalommal meg kell nézni, az az, hogy kivel is kötünk szerződést! Ha egy weboldalon nem találunk erre vonatkozó adatokat, nem tudjuk előre, hogy ha nem tetszik a termék, akkor hova kell majd visszaküldeni, kitől kérhetjük vissza a vételárat, akkor ne vásároljunk arról a weboldalról!

Napi Tipp

1. Mindig kérjük el a blokkot!

Ha később ugyanis a termék meghibásodik és szavatossági-jótállási igényt szeretnék a forgalmazóval szemben érvényesíteni, akkor a vásárlás tényét a blokkal tudjuk igazolni.

MEGNÉZEM

Szavazás

Részt vett-e valaha termékbemutatón?