kedd, október 15, 2019
Text Size
Civil pálya Cikkek Országos Rajzverseny Pályázat a Gazdasági Versenyhivatal támogatásával

A fogyasztóvédelmi civil szervezetek tevékeny szerepet vállalnak a hazai fogyasztóvédelemben, ezért itt a szervezetek által megjelentetett híreket olvashatják.

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége a Gazdasági Versenyhivatal támogatásával meghirdeti 2019. február 1-jétől az „Országos Rajzverseny Pályázatot” Magyarország valamennyi általános- és középfokú oktatási intézménye számára, két korcsoportban (8-14 évesek, 15-18 évesek).

A pályázat témakörei (kategóriái) mind a két korcsoportban:

-„Átverések az interneten!”,

-„Tisztességtelen élelmiszerreklámok, ahogy én látom.”,

-„Csalogató reklámok”.

A fiatalok a jövő fogyasztói, épp ezért elengedhetetlen, hogy már gyermekkorban megismerkedjenek a legalapvetőbb fogyasztói ismeretekkel. E között tartjuk számon a tisztességtelen és megtévesztő kereskedelmi gyakorlatokkal, reklámokkal és ehhez hasonló ajánlatokkal kapcsolatos, azok tilalmára vonatkozó alapvető tudnivalókat. A diákok ugyanis aktív használói a mindennapokban az internetnek és a közösségi médiának, épp ezért rendkívül gyakran találkozhatnak az előbb említett kereskedelmi gyakorlatokkal és reklámokkal. Fel kell tehát a tanulókat készíteni a tudatos fogyasztói magatartásra és arra, hogy a szükséges ismeretek birtokában a kellő gyanakvással kezeljék a megtévesztő, vagy annak tűnő ajánlatokat, hiszen korukból fakadóan kevésbé tudatosak. Ismereteiket e téren mindenképp erősíteni szükséges.

Az Országos Rajzverseny Pályázattal így a célunk a koruk folytán speciálisan védendő fogyasztóknak minősülő diákok versenykultúrával, valamint a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokkal összefüggő ismereteinek a megalapozása és megerősítése.

Az Országos Rajzverseny Pályázat részletes felhívása elérhető ide kattintva, és tartalmazza már mindazon szakmai segédanyagokat is, amelyeket a tanulóknak és a pedagógusoknak megismerésre ajánlunk az eredményes részvétel érdekében. 

A rajzok megküldésére a pályázati felhívásban foglaltak szerint van mód 2019. március 15-ig, azok értékelésére pedig 2019. március 31-ig kerül sor.

A legjobb pályamunkákat elkészítő diákokat értékes nyereményekben, felkészítő tanáraikat pedig különdíjban részesítjük a programot lezáró, 2019. április 15-i, budapesti Ünnepélyes Díjátadó rendezvény keretében.

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége minden iskolának, diáknak és felkészítő tanáraiknak eredményes részvételt kíván!