Nagy Rolanddal, a WebForYou Kft. programozójával szerettem volna elkészíttetni egy weboldalt. Nem voltam elégedett a munkával és telefonon összeszólalkoztunk. Ezt ő úgy tekintette, hogy én telefonban felmondtam egyoldalúan a szerződést.

A szerződés sajnos elég egyoldalúra sikerült. 1,75 millió forint előleget utaltam át neki. A jelenlegi állás szerint ezért kaptam egy műszaki tervet (aminek kb. felét én írtam) és egy minősíthetetlen dizájnt egyetlen oldalról.

Érdemes óvatosnak lenni a szerződéssel, mert az enyémben az szerepel, hogy a megrendelő általi felmondás esetén nem jár vissza az összeg. Az más kérdés, hogy ez korlátozza a felmondáshoz való jogot és tisztességtelen.

Roland nem veszi fel a telefont és nem válaszol emailekre. Szerinte én felmondtam a szerződést, holott én nem fogadtam el az ő szerződésmódosítását. Az ügyvédje szerint ugyan elkészült a projekt nagy része, de Roland nem szeretne elszámolni, inkább megtartja az előlegemet. Szerintem nyilván nem készült el semmi a fent említetteken kívül.

Bele akart rakni egy linket a készülő weboldal footerjába, ami a Google irányelveibe ütközik és potenciálisan jelentős anyagi hátrány ért volna engem emiatt.

A kommunikáció kiváló volt egészen a szerződés aláírásáig. Amint aláírtam a szerződést, napokat kellett várni egy válaszra.

Nem ajánlom őket!

A véleményem megosztása miatt Roland feljelentéssel fenyegetőzik, ami nyilván üres blöff. A jogi lépések előrehaladtával és tények feltárásával nem zárható ki, hogy én fogok ellene büntetőfeljelentést tenni.

Megosztanád a véleményedet te is? Írj.